ÎN LIPSĂ DE SOLUȚII DEPUTAȚII BOGDAN ȚÎMPĂU ȘI CARMEN HĂRĂU SE PUN PE PROSTIT ELECTORATUL

protest-mintia-1-1-900x450

“Moartea” termocentralei de la Mintia atrage „hienele” politice

Dezastrul de la Electrocentrale Deva este speculat politic de politicieni care n-au fost capabili să o salveze de la faliment. La ora actuală, în lipsa soluțiilor, se caută câștigarea de capital politic

Cu fiecare lună care trece este tot mai evident că povestea Complexului Energetic Hunedoara nu va avea happy-end. Și asta pentru că după disponibilizările masive din perioada guvernului Ciorbea, niciun guvern nu s-a aplecat cu atenție asupra problemelor reale din Valea Jiului. Și, implicit, să genereze soluții pentru rentabilizarea acestui secor. Din 1997 până în 2007, anul intrării în Uniunea Europeană, niciun guvern nu a investit în retehnologizarea și rentabilizarea mineritului. Toți au preferat să folosească acest mamut condus de statul român pentru a fura cât mai mult.

Iar astăzi, angajații de la Mintia sunt păcăliți de o parte a clasei politice și de către directorii care încasează salarii enorme să iasă în stradă să protesteze. Să protesteze pentru ce ? Pentru siguranța locului de muncă ? Oameni buni, într-o economie de piață nu există această sintagmă. Spre exemplu, în timpul guvernării Boc s-au pierdut un milion de locuri de muncă în mediul privat ! A ieșit un milion de oameni în stradă ? Nu. Nici vorbă.

De altfel, tot atunci în timpul guvernării Boc s-a parafat înființarea Complexului Energetic Hunedoara. Un colos care nu a făcut altceva decât să îngroape termocentrala de la Mintia în datorii. Până și ministrul Ariotn, artizanul acestui mamut, a recunoscut că a făcut și el după cum l-a dus capul.

“Am unit minele cu termocentralele ca să adun plus cu minus. Avem în plan următoarea etapă să bag și nuclearul și hidro. Să intre și nuclear, și hidro și în Oltenia, și în Hunedoara, ca să fie mixul de așa natură ca să fie pe plus indiferent că e secetă, că îi vânt, că îngheață, că nu-i apă”, a explicat Ariton. În esență, haos. Ceea ce s-a și întâmplat. Pentru că până la urmă, costurile mari de funcționare, importul de cărbune cu preț ridicat, încheierea afacerilor dezavantajoase sunt motivele care au dus la decăderea complexului.

Folosind metoda: “Nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu ne miroase”, liberalii hunedoreni încercă din răsputeri să abată atenția hunedorenilor de la gravele acuzații de corupție care s-au abătut asupra partidului înspre problemele Complexului Energetic Hunedoara (CEH).   Ca și „personaje principale ” în această “piesă de teatru” ieftină sunt “aruncați în scenă” deputații Bogdan Țîmpău și Carmen Hărău. Prosteala este pe față, replicile sunt aceleași iar soluțiile din partea lor nu există.  Că dacă ar fi …nu s-ar povesti.

 O “gargară” făcută la timp poate prosti electoratul

De fiecare dată îngrijorarea liberalilor hunedoreni față de CEH s-a manifestat doar atunci când s-au aflat în opoziție. Sunt de notorietate conferințele de presă, pe tema problemelor de la Mintia, organizate de deputatul, Bogdan Țîmpău atunci când guvernul era condus de Emil Boc.  Practic, nu exista săptămână în care deputatul să nu își strige nemulțumirile față de lipsa de soluții pentru rezolvarea problemelor de la Termocentrala Mintia. Interesant este faptul că atât îngrijorarea deputatului față de angajații CEH cât și criticile sale la adresa conducerii au dispărut imediat ce PNL-ul a ajuns la putere, iar oamenii USL –uli au preluat conducerea CEH.  Atunci deputatul Bogdan Țîmpău a “pus batista pe țambal” și s-a făcut că “plouă”.  Probabil hunedorenii trebuiau să înțeleagă că atât la Mintia cât și în Valea Jiului totul merge strună. Respectiv salvarea a venit odată cu venirea liberalilor la putere și cu  soluțiile minune șoptite de Bogdan Țîmpău la urechea lui Victor Ponta.

Din nou în opoziție…aceeași gargară

Mare trebuie să fi fost mirarea angajaților de la CEH când după ce a dispărut USL-ul, iar liberalii au plecat de la putere, deputatul Bogdan Țîmpău a fost reactivat și a început să deplângă situația mineritului. Adică cum ar veni, a “frecat menta” în Parlament cu ai lui la putere, iar acum aflat în opoziție o “freacă la rece”. Și dăi pe gargară de prostit electoratul, respectiv cum vrea Ponta să închidă mineritul și cum se prăpădesc 7.000 de familii. Soluții liberalii nu au, pentru că dacă aveau le puneau în aplicare atunci când se aflau la putere. Dar ce frumos e să fii deputat și să vii la televizor  să explici prostimii cum te lupți tu cu Guvernul Ponta, “să fie bine, ca să nu fie rău”.  Este așa cum ne-a obișnuit în ultimul timp și  „deputata hunedorenilor” care printre “micile” afaceri de familie își face timp și pentru cei năpăstuiți de soartă. Așa am aflat și noi că Moloț e bun și Ponta cu Nistor e rău. În toată această  poveste de prostit electoratul, nouă hunedorenilor nu ne rămâne altceva de făcut decât să așteptăm soluții. Cu singuranță ele nu vor veni de la liberali.

Tiberiu Stroia – Vocea Hunedoarei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s