Un proiect de lege care vine în sprijinul mamelor

05-natalia-intotero

MESAGERUL HUNEDOREAN – Indemnizaþiile lunare pentru cresterea copilului se vor majora

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care indemnizaţiile lunare pentru creşterea copilului se vor majora, iar plafonul de 3.400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât va fi eliminat.

„Este un proiect de lege care vine în sprijinul mamelor prin reglementarea valorii indemnizaţiei lunare privind creşterea copilului, fiind vorba de o majorare a acestor venituri. Este nevoie ca statul să susţină şi să încurajeze creşterea natalităţii prin astfel de măsuri. Deşi Guvernul nu a fost de acord, Parlamentul a votat astăzi (n. r. 30 martie) această lege. Din partea Executivului ni se arată în permanenţă că nu sunt bani, chiar dacă există un excedent de 800 de milioane de lei la buget”, a declarat deputatul PSD, Natalia Intotero (foto). Aceasta a mai spus că după ce vor fi date normele de aplicare ale legii, se va şti dacă vor putea beneficia de aceste prevederi inclusiv femeile care au născut până la data intrării în vigoare a acestor modificări legislative.
Potrivit proiectului legislativ adoptat ieri de Camera Deputaţilor, pe lângă eliminarea plafonului de 3.400 de lei, calculul indemnizaţiei se va stabili în cuantum de 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85 la sută din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, în situaţia în care părintele decide să reînceapă munca, va primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50 la sută din indemnizaţia minimă stabilită, adică 85 la sută din salariul minim brut. Legea va merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, după termenul de cinci zile în care poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s