Primarii trebuie să meargă cu căciula în mână la președintele județului pentru a cere sumele de bani necesare comunităților pe care le conduc.

După ședința Consiliului Județean de la sfârșitul săptămânii trecute, Adrian David, șeful administraţiei judeţene, a declarat:
„Eu zic să facem o analiză matematică şi o să vedem că Primăriile PNL din judeţ au 60 la sută din populaţie şi au primit 64 la sută din alocări. Diferenţa de patru procente vine ca urmare a unor situaţii specifice cu împrumuturi care trebuie rambursate sau finanţări care trebuie asigurate”.
În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Banii au fost alocați după culoarea carnetului de partid. Aceasta este o „formulă” consacrată în cadrul conducerii Consiliului Județean Hunedoara, o practică ce nu a fost stabilită în consens cu consilierii județeni. Materialele pentru ordinea de zi au fost trimise consilierilor cu o zi înainte de ședința extraordinară, fără a lăsa suficient timp pentru a le studia.
Ioan Ștaier, consilier județean PSD, a venit cu acuzații directe şi dure referitoare la alocările financiare. „Am analizat lista şi declar public că bugetul a fost repartizat după culoarea politică a fiecărui primar. Altfel, nu se explică cum administraţiile locale cu primari PNL au primit mai mult şi cele cu primari PSD mai puţin”, a precizat Ioan Ştaier în şedinţă.
12 localități ale căror primari sunt PSD, au primit fiecare câte 150.000 lei: Băița, Băcia, Boșorod, Sălașu de Sus, Lelese, Tomești, Bulzești, Burjuc, Mărtinești, Turdaș, Vețel și Totești.
În comparație cu localitățile mai sus menționate, 10 comune cu primari PNL au primit sume mult mai consistente: Vorța – 300.000, Șoimuș – 400.000, Vălișoara – 255, Râu de Mori – 400.000, Ilia – 400.000, Baia de Criș – 300.000, Pui – 400.000, Criscior – 400.000, Rachitova – 300.000, Romos – 300.000.
În urma acestei împărțeli incorecte, consilierii județeni PSD s-au abținut de la vot.
Dovada că în Staier okultimii ani nu s-a schimbat nimic în județul Hunedoara este faptul că și acum, la fel ca și pe vremea administrației Moloț, primarii trebuie să meargă cu căciula în mână la președintele județului pentru a cere sumele de bani necesare comunităților pe care le conduc.
Locuitorii din comunele prejudiciate la împărțirea bugetului nu au culoare politică. Membrii acestor comunități au dreptul să fie respectați de administrația judetului.
Aceste practici trebuie să se schimbe și avem ocazia, ca la alegerile de anul acesta, să punem capăt acestor acțiuni umilitoare ale PNL față de toți locuitorii județului Hunedoara!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s